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Book 3, Chapter 11 and Book 4, Chapter 22 
 

The French Archery Federation has requested an interpretation as to whether the point 

shown below on the right of each picture (referred to herein as the “Point”) is permitted 

in target, field and 3D completions.  The maximum diameter of this tip is less than 9.4 

mm. 
   

The Constitution and Rules Committee (“C&R”) finds the question presented to be 

within the terms of reference of the Technical Committee. 

 

C&R has determined that the following interpretation is not contrary to the existing rules 

or Congress decisions.  
 

Response from the Technical Committee:  

 

It is the majority decision of the Technical Committee that the Point does not contravene 

any current equipment rules and is legal in all World Archery divisions.  As stated in the 

rules, the point may not measure more than 9.4 mm in diameter at the widest width 

(measured at the tops of two opposing ball bearings).  In the Recurve division, there is the 

possibility of a tactile response as the arrow point is drawn past the clicker and the clicker 

contacts the ball bearings providing a preliminary draw check indicator. However, 

because the distance from the ball bearings to the tip of the point is a substantial distance, 

it is considered too far away from the arrow tip to be practical. Additionally, a similar 

situation exists when arrow points are slightly larger in diameter than the shaft, providing 

a ridge at the back of the point. As the arrow is drawn and the clicker comes in contact 

with the back of the point, a small tactile “bump” may be felt. Again, the distance from 

the back of the point to the tip is considered too far away to be practical as a double draw 

check indicator.  

 

 

 

World Archery Technical Committee, 4 April 2016 
Approved by the World Archery C&R Committee, 16 April 2016 
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