INTERPRETATIONS
FITA CONSTITUTION AND RULES

Book 4. Chapter 9, Articles 9.3.8 and 9.3.11.4

Two questions were raised by a FITA Member Association in relation to barebow tabs
and notes.
1) Can there be scales or other marks on a barebow tab ?
2) Are barebow archers allowed to carry written notes on the field course
concerning the marks on their tabs?

Response from the C&R Committee:

1) The question refers to article 9.3.5.2; 9.3.8.1; 9.3.8.2 and the fact that article
9.3.8.5 of the 2004 edition of the C&R Book was deleted (see Congress motion
59). Hence:
1. tabmarks are allowed,
2. scales are allowed,
3. numbers on the tab providing information about distances are not allowed.

2) The C&R committee is unanimous that such notes are not only against the spirit
of barebow shooting but are breaking the rule 9.3.11.4.
In addition to the barebow equipment as described in article 9.3 a barebow
competitor may only carry notes that are explicitly allowedin article 9.3.11.4.

C&R Committee, February 2007
After consultation with the Technical, Judges and Field Committees
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